Tijd voor een nieuw websitejasje

Nieuwe jassen? Waarom zou je een nieuwe kopen als de oude nog steeds voldoet? Oké, mode en mijn persoontje zijn ook dingen die niet goed samengaan. Mijn lief zegt dat het om het innerlijk gaat, waarom ze dan vindt dat ik een bepaald shirt wel of niet aan moet doen, is me dan ook een raadsel. Weg innerlijkheid, of moet dat soms leuk verpakt worden? Ik ben man genoeg omdat niet te (willen) begrijpen. Maar jas of niet, het werd wel eens tijd om mijn website van een nieuw jasje te voorzien. Gewoon omdat het kan, en moest van mij.

In het voetspoor van mijn helden
Wie kent ze nog? Merel Roze en bijvoorbeeld Walter van den Berg. Mensen die het bloggen op de Nederlandse kaart hebben gezet. Dus geloof niet al die mensen die anders zeggen. Vooral Merel schreef de eerste jaren elke dag een stukje, daar kun je alleen diep respect voor hebben. Bloggen zoals bloggen bedoeld is. Vele jaren terug spiegelde ik me aan deze twee schrijvers. Zij hadden hun blog in Pivot, tegenwoordig PivotX. WordPress? Niemand kende dat nog. Goed voorbeeld doet goed volgen en mijn eerste niet in elkaar geflanste website bracht ik dan ook onder bij Two Kings. Ik zocht het voetspoor van mijn twee helden en begon te bloggen over hetzelfde pad. Geen flauw idee meer hoelang de blog al bestaat. Ergens vind ik stukjes van voor 2005. Lang dus. Soms vaak, soms wat minder vaak tot soms niks.

Look and feel
Maar waarom dan ineens die overstap naar WordPress? Iedereen weet het. Technisch gezien ben ik niet de slimste, en met PivotX kon ik eigenlijk niet goed uit de voeten. Met WordPress lukt dat beter, al mail ik regelmatig om hulp. De belangrijkste reden is echter, dat ik begin dit jaar begon met het buitenblog www.debuitenluchtin.nl. Het leek me een goed idee om de look and feel (ja zelfs een marketingterm is me niet vreemd) van beide sites gelijk te maken. Dat voor de herkenbaarheid en voor mijn eigen glorie natuurlijk. Beide sites zijn nu ongeveer gelijk en dat zint me wel. Voor alle duidelijkheid: niets ten nadele van Pivothosting en de mensen erachter. Topservice en tophulp. Het was alleen tijd voor een nieuwe stap. Een nieuwe jas dus.