Foto: Peter Franken

Aubrey Snell presenteert: de Oudejaarschantant aan den Rijn

Na twee oudejaarsconferences gaat theaterbeest Aubrey Snell op een compleet andere toer. Dit jaar presenteert ze haar Oudejaarschantant op dinsdag 22 december in theater Castellum. Anders, maar zeker niet minder mooi. Muzikaal neemt ze afscheid van een jaar dat nu al bewogen is, denk aan Charlie Hebdo of aan het vluchtelingenprobleem. Samen met pianist Paul Prenen, eindigt Aubrey het jaar muzikaal. Intiem, soms stevig, maar altijd met humor. Geen conference, maar een aubade aan het oude jaar met een luchtige inleiding. Zeg maar een Oudejaarschantant aan den Rijn.

Muzikale begeleiding
Dit jaar staat er geen complete band op het podium, maar doet Aubrey het met pianist Paul Prenen. Hij is ook vooral bekend in het klassieke, muzikale wereldje en hij zorgt samen met Aubrey voor de muziek van de teksten die voornamelijk afkomstig zijn van Martijn Breeman. Paul schreef en arrangeerde muziek voor theater, film en opera, onder andere voor muziek-theatervoorstellingen van de Gebroeders Flint, voor jeugdtheatervoorstellingen van Wim Meeuwissen, José Hussaarts, O’Mamaree, Frank Groothof en ook voor Drs. P.

Dubbele lading
Maar waarom ineens die overstap van een conference naar een liedjesprogramma? De enige die daar antwoord op kan geven is Aubrey zelf. ‘Muziek ligt dichter bij me om goed te kunnen verwoorden wat ik wil zeggen. Dit jaar maak ik ook meer een kleinkunst-programma waarmee ik iets wil zeggen en ook serieus kan zijn. Bij het cabaret staat de humor toch vooral voorop, niet dat je dit jaar niet kunt lachen, maar ik probeer in de liedjes ook een dubbele lading te leggen, zodat het publiek iets heeft om over na te denken. Natuurlijk is mijn beste vriend, de saxofoon, dit jaar dicht bij me.’