De revolutie stopt niet Henkie Bleker

Bij een protestactie komen de opportunistische politici vanzelf langs. Geert Wilders liet zich graag horen bij de protesterende boeren. Scoren is dan erg makkelijk, jammer alleen dat zijn stemgedrag in de Tweede Kamer wat anders laat zien dan zijn harde woorden tegen ‘Den Haag’. Het establishment waar hij al jarenlang deel van uitmaakt. En verdomd, daar was CDA’er Henk Bleker ook. Hij lonkt vast naar een nieuwe loopbaan in de politiek. Zijn woorden waren niet mals.

‘Laat je niet provoceren’, zei hij voor een vol Malieveld. ‘Door een handjevol loserige veganisten of dierenactivisten’, vervolgde hij, uiteraard onder luid gejuich want scoren is makkelijk.  Hij voegde er ‘kijk op hen neer’ aan toe. Nu ben ik vegetariër en geen veganist, maar respect van Bleker hoef ik niet te verwachten. Vreemd, omdat diezelfde politici het hardst roepen om respect in een debat. Bleker en ik zijn het verre van eens met elkaar, maar met zijn instelling sla je elke discussie dood.

Het probleem is dat de boeren en politici als Bleker niet beseffen dat de revolutie onomkeerbaar is. Laatste stuiptrekkingen horen daar nu eenmaal bij. Daarnaast kunnen boeren beter links stemmen dan op het CDA die de markt voor vlees uit lage lonenlanden volkomen vrij laat. De waarheid is lastig te accepteren.