Fred van Rooij | woord en beeld is het eenmansbedrijf voor journalistieke en tekstproducties. Ik schrijf en fotografeer voor kranten, magazines, websites, folders en brochures.

Journalistiek werk
Op het gebied van journalistiek ligt mijn specialiteit in het Groene Hart, het platteland tussen de grote steden. Een gebied dat bol staat van de spanning tussen agrariërs en natuurbeheerders, het een sluit het ander niet uit, maar het botst regelmatig. Het Groene Hart is ook een perfect gebied om te recreëren, mooie plassen, machtige wandeltochten en het is een fietsgebied bij uitstek. Daarnaast zijn de streekproducten van hoge en vooral smakelijke kwaliteit. De regionale en lokale politiek is ook iets die ik kritisch volg en waar ik veel over schrijf.

Tekstschrijven
Bovenstaande betekent niet dat ik alleen over natuur, landschap en recreatie schrijf. Er zijn zoveel meer onderwerpen die mijn belangstelling hebben en waar ik over schrijf. Ik maak reportages, interviews en achtergrondverhalen over een keur aan onderwerpen. Lange verhalen, maar ook kortere teksten – bijvoorbeeld voor websites – komen van mijn hand. Columns? Natuurlijk, het kan allemaal. Bij het schrijven van teksten is het belangrijk om een onderwerp toegankelijk te maken voor de doelgroep. Wilt u dat ik folder of brochure compleet verzorg, dan is dat ook mogelijk. Daarvoor zoek ik samenwerking met andere zzp’ers uit de regio.

Redactioneel werk
In mijn jaren op verschillende redacties heb ik geleerd om teksten van anderen te bewerken en corrigeren zodat deze geschikt zijn voor publicatie. Ik kijk kritisch en positief naar de door u geleverde teksten, kort of lang.

Op al mijn teksten zijn de leveringsvoorwaarden van de NVJ van toepassing. Lees ze hier.